Convergence ! Farida Aarrrass, Luk Vervaet en Valentine Julien over gevangenissen in België en Marokko (Solidarity for All vr 25 mei 19.30 u Wilsele)

An invitation by PeterTerryn 

EXTERNET XVII

"We kunnen elkaar beter leren kennen
voor de gevangenis, dan erin."

Kom op 25 mei in Leuven mee nadenken, luisteren en discussiëren over zin en onzin van gevangenissen, over criminaliteit, armoede en repressie.

Met Farida Aarrass. Haar broer Ali Aarrass zit ondanks zijn Belgische nationaliteit en onschuld in een Marokkaanse gevangenis. Zij zal ook de situatie in Marokko schetsen, het sociale tumult, de acties en het regime.

Met Luk Vervaet over het Belgische gevangenissysteem. Hij schreef onder meer het boek 'Guantanamo Chez Nous' over het gevangenisbeleid. Hij was leraar Nederlands in de gevangenis van Sint-Gillis tot hem de toegang ontzegd werd. Hij is de enige Belg die geen voet in een gevangenis mag zetten van de Staatsveiligheid.

Met Valentine Julien die zich al jaren inzet tegen de bouw van een megagevangenis in Haren nabij Brussel. Via juridische procedures, maar ook door het bezetten van het terrein dat is uitgeroepen tot Zone à Défendre (zoals de ZAD in Notre-Dame-des-Landes). Ze komt vertellen over de coalitie tussen boeren, magistraten, activisten, anarchisten, krakers, wijkbewoners, ecologisten en boomknuffelaars die de bouw van de gevangenis tegenhouden. En hoe je zo'n coalitie bouwt.

Uw aanwezigheid is verplicht. Ongewettigde afwezigheid kan aanleiding geven tot sancties.

Echte mensen, echte gesprekken, echte ontmoetingen!Gevangenis van Tiflit waar Ali Aarrass is opgesloten
Belgique : des médecins dénoncent le manque d'accès aux soins de santé pour les détenus

Commentaires

Articles les plus consultés