Geef Gaza een stem in het Brusselse Parlement. Stem Viva Palestina, lijst nr 30


 
Is er op de verkiezingsdag van 9 juni iets belangrijker dan Gaza? 

Is er iets meer belangrijk dan de genocide die er aan de gang is? Met zijn bij de 40000 doden en 80000 gewonden na zeven maand Israëlische vernietiging van het getto van Gaza? Cijfers die alleen de Palestijnse doden en gewonden meetellen wiens identiteit kan worden geverifieerd. Cijfers zonder de mensen mee te tellen, de kinderen, de ouderen, die er vandaag sterven van honger, door uitdroging en ziektes.  

We moeten Gaza nu, niet morgen, niet binnen vijf jaar, een politieke stem geven in ons land. 

Dat is een haalbare kaart in Brussel door te stemmen op de lijst Viva Palestina voor de verkiezingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 


Een stem voor Gaza in de hoofdstad van Europa. 

Een stem voor Gaza in het hoofdkwartier van de Nato. 

Een stem die nationale en internationale weerklank zal hebben. 

En vooral een stem die een boodschap van steun en solidariteit stuurt naar de meest verworpenen der aarde. Naar wat er overblijft van de Palestijnse bevolking in Gaza die als een kudde dieren van de ene uithoek van Gaza naar de andere wordt opgejaagd. Tot ze breken. Tot ze sterven. With no way out !

Bent u terecht bezorgd over het spook van racisme en fascisme dat door Europa waart? Reken dan niet op de traditionele partijen. Geef Gaza uw stem. Want voor rechts en extreemrechts, is het daar dat de frontlijn ligt. Daar woedt vandaag de strijd tussen fascisme en medeplichtigheid aan een genocide aan de ene kant en bevrijding van apartheid, kolonialisme, racisme en onderdrukking aan de andere kant.  

Voor de Joodse mensen die omkwamen in het getto van Warschau, voor de Basken die stierven onder de Nazi-bommen in Guernica kunnen we niets meer doen. Voor Gaza is het nog niet te laat.




Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Pourquoi je vote pour la liste Viva Palestina (Liste 30) au parlement bruxellois, le 9 juin 2024

« Changeons tout ! » : l’appel de la résistance palestinienne

La Tempête Al-Aqsa : Sur les tombes des martyrs, une ville nouvelle émerge